Uitlijnen auto: voor een betere wegligging en brandstofbesparing

Heeft u het gevoel dat uw auto de neiging heeft naar één kant te trekken? Dan is de kans groot dat uw auto uitgelijnd moet worden. Uw wielen staan dan niet in de juiste stand ten opzichte van uw auto. Bij het uitlijnen van uw auto wordt de stand van uw wielen gecontroleerd en voor een optimale wegligging weer in de juiste positie afgesteld.
 

Waarom uw auto uitlijnen?

- Uw auto rijdt veiliger

- Zo voorkomt u scheeftrekken en onstabiel weggedrag.

- Uw banden gaan langer mee

- Door uitlijning voorkomt u scheve bandenslijtage (zoals op de afbeelding hiernaast).

- U rijdt zuiniger

- Goed uitgelijnde banden helpen u brandstof te besparen.

 

Wanneer uw auto uitlijnen?

Als u met uw auto ergens tegenaan botst, kan dit naast schade ook afwijkingen in de uitlijning veroorzaken. U kunt dan ervaren dat uw auto naar één kant trekt (met name merkbaar bij rechtdoor rijden) of dat uw stuur na een bocht niet meer terugkeert in de middenstand. Daarom raden wij u aan om in de volgende situaties uw auto te laten uitlijnen:

 

- Als u een aanrijding heeft gehad

- Als u een stoeprand heeft geraakt of door een kuil bent gereden

- Na het vervangen van een wiellager of een dergelijke andere reparatie aan uw auto;

- Als u nieuwe banden koopt en daar zo lang mogelijk plezier van wilt hebben.

- Verschil tussen uitlijnen en balanceren

 

Uitlijnen en balanceren worden vaak verward. Bij het uitlijnen van uw auto wordt de stand van de wielen weer tot de juiste positie voor een optimale wegligging bijgesteld. Bij het balanceren van banden wordt gezorgd dat het wiel weer zonder trillingen kan rollen bij bepaalde snelheden.

 

Uw auto uitlijnen bij onze garage

Wilt u uw auto laten uitlijnen bij ons? Vraag dan een offerte aan. Wij helpen u snel weer veilig op weg, want uitlijnen is bij ons meestal binnen 30 minuten klaar. Voor uitlijnen kunt u met en zonder afspraak bij ons terecht. Zoek direct uw dichtstbijzijnde vestiging.

Bel voor afspraak of email
023 - 532 87 73