Autobanden balanceren: voor uw veiligheid en rijcomfort

Merkt u dat uw stuur of dashboard trilt tijdens het autorijden? Dan is de kans groot dat er sprake is van een onbalans en moeten uw banden opnieuw worden gebalanceerd. Bij het balanceren van de banden wordt het gewicht weer gelijkmatig over uw banden verdeeld, waardoor trillingen van uw stuur of dashboard verleden tijd zijn. Balanceren van uw banden, tegen lage kosten.
 

Banden balanceren: waarom en wanneer?

Door uw banden te laten balanceren voorkomt u een onstabiele wegligging en trillingen van uw stuur of dashboard. Ook gaat u onnodige slijtage tegen. Door uw banden te laten balanceren, bevordert u dus niet alleen uw veiligheid en rijcomfort, maar bespaart u ook nog eens op de kosten.
 
Wanneer u uw banden laat monteren: Bij montage balanceren wij uw banden standaard omdat de banden in balans met het wiel moeten worden gebracht.
Wanneer uw stuur of dashboard trilt tijdens het rijden:
Deze trillingen geven een onbalans aan en daarom moeten uw banden opnieuw worden worden gebalanceerd.
 
Herkent u zich in dit laatste rij-ongemak? Ga dan voor uw veiligheid vandaag nog langs uw dichtstbijzijnde vestiging.
 
Verschil tussen balanceren en uitlijnen
De begrippen balanceren en uitlijnen worden vaak verward. Bij het balanceren van banden wordt gezorgd dat het wiel weer zonder trillingen kan rollen bij bepaalde snelheden. Bij het uitlijnen van uw auto wordt de stand van de wielen weer tot de juiste positie voor een optimale wegligging bijgesteld.
 
Uw autobanden balanceren bij onze garage
Wilt u uw banden laten balanceren bij een onze garage? Vraag dan een offerte aan.
Het balanceren van uw banden is bij ons meestal binnen een uurtje klaar. Voor balanceren kunt u met en zonder afspraak terecht. Zoek direct uw dichtstbijzijnde vestiging.

Bel voor afspraak of email
023 - 532 87 73