Winterbanden: veilig op weg

Winterband in de sneeuw. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Toch bevelen wij u, net als de onafhankelijke ANWB, aan om ook in Nederland op winterbanden te rijden bij temperaturen onder de 7 ÂșC. Omdat winterbanden een aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen (een soort zaagtandjes) in het profiel hebben, blijft de winterband ook bij nat en winters weer flexibel. Daardoor heeft u met winterbanden sterk verbeterde grip op de weg, is uw remweg korter en heeft u dus minder kans op ongelukken bij nat en winters weer.

 

De voordelen van winterbanden bij nat en winters weer

- Sterk verbeterde grip en een goede wegligging;
- Flexibele banden dankzij een speciaal rubbermengsel;
- Een speciaal profiel om sneeuw, hagel, regen en vuil snel weg te werken;
- Een kortere remweg en dus minder kans op ongelukken;
- Meer rijcomfort dankzij een lagere geluidsproductie;
- Voordeel! Want omdat u uw zomerbanden spaart in de winterperiode, gaan zij langer mee.
 

Winterbanden kopen ?

Heeft u nog geen winterbanden of wilt u nieuwe winterbanden kopen? Neem dan contact met ons op.
Twijfelt u nog tussen goedkope winterbanden en A-merk winterbanden? Kijkt u dan eens welke winterbanden goed scoorden in de ANWB Winterbandentest 2013.
 

Wat maakt winterbanden duurder dan zomerbanden ?

Misschien is het u opgevallen dat winterbanden duurder zijn dan zomerbanden. Dit prijsverschil komt door het verschil in rubbersamenstelling. Het rubber van een winterband bestaat voor een groot deel uit kostbaar natuurrubber. De zomerband daarentegen bevat voornamelijk goedkoper synthetisch rubber. Hierdoor zijn zomerbanden over het algemeen goedkoper dan winterbanden.

Bel voor afspraak of email
023 - 532 87 73